Nieuws van de Delle

Sponsor Actie Verduurzaming De Delle

20-03-2023

Verduurzaming De Delle

Aanleiding
De Delle is het dorpshuis van Tubbergen. Tal van maatschappelijke (vrijwilligers)organisaties, verenigingen en stichtingen maken gebruik van de Delle. Daarbij gaat om de Kunstenschool Kaliber, Ouderenbonden, de Zonnebloem, Vrouwenverenigingen,
Zangkoren, Carnavalsverenigingen, Poilitieke partijen, Ondernemersverenigingen, GGD prikken, Gemeente Tubbergen
Kerken van de kleine Ring enz.

Daarnaast is er een permanente dagopvang van de Twentse Zorg Centra en is de aula in beheer van Puur uitvaart.

Door de enorm gestegen kosten voor energie, in ons geval bijna een verviervoudiging, is het noodzakelijk om actie te ondernemen omdat we anders  gedwongen worden om de huurprijzen zeer fors te verhogen voor de verenigingen en stichtingen die gebruik maken van de Delle, waarbij we weten dat de verenigingen en stichtingen (veelal ook vrijwilligersorganisaties) dit in de
meeste gevallen niet kunnen opbrengen. Ook al omdat zij zelf, mede door de hoge inflatie, op andere vlakken worden geconfronteerd met (forse) prijsstijgingen.


Doel van het project
Het doel van het project is via de verduurzaming van De Delle de energieprijzen laag te houden en daarmee ook de huurprijs voor de verenigingen en stichtingen betaalbaar te houden, zodat de verenigingen, stichtingen, vrijwilligersorganisaties hun belangrijke werk op het terrein van onder andere welzijn, zorg, cultuur kunnen blijven doen.
Daarnaast vinden we het belangrijk dat we bijdragen aan de energietransitie. Ook daar voelen we ons verantwoordelijk voor. Met dit project gaat De Delle ‘van het gas af’, wordt de Co2-uitstoot gereduceerd, en zal het energieneutraal kunnen worden.


Inhoud van het project
Het project behelst kort samengevat de plaatsing een warmtepomp, een hydrobag met 3000 liter water en 66 zonnepanelen en heatpipes op het dak van De Delle.

Uitvoering van het project
De uitvoering van het project vindt plaats door het bedrijf TDI uit Reutum. Dit bedrijf hebben we geselecteerd nadat we meerdere aanbieders hebben gevraagd een voorstel te doen voor de verduurzaming van De Delle. Het bedrijf TDI kwam als beste uit deze selectie en heeft in tegenstelling tot andere bedrijven ervaring met deze vorm van verduurzaming. Oa bij voetbalvereniging TVC 28 is een vergelijkbare installatie geplaatst.
 

Sponsoring

Bijgaand plaatsen we een formulier wat u kunt invullen en opsturen naar voorzitterdedelle@gmail.com of opsturen naar Stichting de Delle, Hattinkstraat 4, 7651 CL te Tubbergen. Wij nemen dan contact met u op. Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage.

 

Aula gerenoveerd

11-01-2021

01-01-2021  Aula gerenoveerd

Na veel voorbereiding kon bouwbedrijf Hulshof in november 2020 beginnen met de renovatie van de aula. Een ruime maand hard werken heeft de aula een compleet ander aangezicht gegeven. Fraaie wandschilderingen en een sfeervol ingerichte familiekamer zorgen ervoor dat de ruimte weer aan de eisen van de tijd voldoet. We merken dat de familie van de nabestaanden die opgebaard worden in de aula van de Delle het zeer waarderen dat ze een sleutel krijgen van de ruimte, zodat ze op elk gewenst moment op bezoek kunnen bij de overledene. In de familiekamer kan gebruik gemaakt worden van de koffie-en theezetters. 

Wellicht nog eens belangrijk om onder de aandacht te brengen dat de aula van de Delle weliswaar bij de Protestantse kerk hoort maar dat iedereen, ongeacht of men religieus is of niet, gebruik kan maken van deze voorziening.Gratis wifi

De Delle Tubbergen

Hattinksttraat 4 
7651 CL Tubbergen

0623053881